Tupsutehtaalta, päivää

 
joulutupsut (1 of 2).jpg

Jos sorminäppäryys (tai hermot) eivät riitä kranssien askarteluun, saanko esitellä konseptin nimeltä joulutupsu?

Kehittelin konseptin kranssien ylijäämämateriaalista (ja totta puhuen juuri siinä vaiheessa, kun hermoni eivät enää riittäneet kranssien näpertelyyn). Nämä syntyvät käden käänteessä ja sopivat koristamaan ovea, ikkunaa tai vaikka ovenkahvaa.

joulutupsut (2 of 2).jpg

Ripustin yhden kylppärin ovenkahvaan ja yhden jätin lojumaan ikkunalaudalle. Loput annoin ystäville, jotka olivat suorastaan hämmentävän iloisia näin pienestä ja nopeasti väkerretystä jutusta.

Materiaaliksi sopii mikä tahansa kivannäköinen vihreä: esimerkiksi puolukanvarvut, pistaasinoksat, eukalyptus, erilaiset havut…

Tee ensin pohja yhdestä vihreästä: muotoile oksista kivannäköinen nippu. Tarvittaessa karsi lehtiä saksilla. Sido nippu kiinni ohuen ohuella rautalangalla tai pienellä kumpparilla. Sommittele päälle muutama erikoisempi oksa. Vähemmän on yleensä enemmän, tässäkin. Kiinnitä yhdeksi nipuksi rautalangalla ja leikkaa saksilla oksien päät suunnilleen saman mittaisiksi. Kieritä rautalangan peitoksi juuttinarua, josta voit tehdä myös ripustuslenkin.

Kukkakaupassa on nyt kaikkea ihanaa, mutta materiaaleja löytää myös pihalta tai metsästä. Kuivuneetkin oksat, risut ja heinät toimivat kivasti tuoreempien seassa.

Näpertelyn iloa!

 
KotiEeva Kolukasvit, diy