Toimivat luomumeikit Kaliforniasta

Yhteistyössä Naturelle.fi

Edit: Alekoodi lisätty! Tiedot jutun lopussa.

Kun ystäväni Pia kuuli minulta, että Gwyneth Paltrow on Juice Beauty -meikkisarjan luova johtaja, ei hän meinannut pysyä housuissaan. Hän rakastaa Gwynethiä ja kukapa ei. Ysärillä näyttelijä oli ihanan fresh faced ja usein meikitön. Nykyinen Goop-Gwyneth säteilee yhä. Ei siis ihme, että hänen luotsaamansa kalifornialainen meikkisarja on täynnä tuotteita, joilla saa naamaansa hyvinvoivan hehkun, vaikka olisi oikeasti valvonut kolme yötä lapsen hammassäryn vuoksi.

Olen käyttänyt sarjan meikkivoidetta jo vuoden päivät. Se oli ensimmäinen luonnonkosmetiikan meikkituote, jota aloin käyttääi. Olin aiemmin ajatellut, etteivät luomumeikit pysy. Mielipiteeni muuttui täysin Juice Beautyn myötä.

Tämä sarja sopii sinulle, jos haluat meikiltäsi:

- pitkäkestoisuutta, mutta luonnollisilla ainesosilla - hoitavuutta - luonnollisen, mutta hehkuvan lopputuloksen - ripauksen California coolia...

jb-1-1024x740.jpg
jb-3-1024x768.jpg

Pohjustusvoide antaa iholle hehkua. Meikkivoidesävyjä on kuusi: Fair, Buff, Cream (puuttuu kuvasta), Rosy Beige, Sand (puuttuu kuvasta), Medium Tan, Golden Tan ja Medium Tawny. 

Olen todella nirso meikkivoiteen suhteen. Moni on sävyltään minulle aivan väärä, osa rullautuu levitettäessä ikävästi ja osa hikoiluttaa (en edelleenkään tiedä miksi, mutta sen tiedän, että fiilis on inha).

Juice Beauty Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation -meikkivoiteessa on liuta sävyjä, joista olen käyttänyt talvella sävyä Cream ja kesäisin sävyä Sand. Ne ovat kummatkin aavistuksen kellertäviä sävyjä. Nyt kaikki sävyt uudelleen testattuani huomasin kuitenkin hämmästyksekseni, että Rosy Beige on lähinnä ihonsävyäni. Yleensä punertavat meikkivoiteet näyttävät minulla luonnottoman pinkiltä, mutta tämä olikin hyvin neutraali sävy.

Kyseessä on niin sanottu seerumimeikkivoide eli se myös hoitaa ihoa. Meikkivoiteen alle voi halutessaan levittää lisähehkua antavanJuice Beauty Phyto-Pigments Illuminating Primer -meikinpohjustusvoiteen, koska kukapa ei kaipaisi kasvoilleen enemmän valoa keskellä pimeintä talvea. Meikkivoide on myös yllättävän peittävä. Niinä päivinä, kun kaipaan vain kevyttä meikkiä, sekoitan meikkivoidetta tipan primeriin. Jos haluan vain tasoittaa ihosta heleämmän, käytän pelkkää primeria.

Toisin kuin moni saattaa ajatella, luonnollinenkin meikkivoide voi kestää iholla pitkään yöhön. Minun ei tarvitse juurikaan korjailla meikkiäni, vaikka olisin tehnyt sen jo aamulla. Muutama uusi meikkivoidetippa nenänpieliin riittää. Toki ihoni ei ole kovinkaan rasvoittuvaa sorttia, joten pääsen vähällä vaivalla sen suhteen. Sen sijaan pintakuivuus, elottomuus ja väsymys vaivaavat ja niihinkin on sarjassa onneksi pari hyvää täsmätuotetta.

Tummat silmänaluset saa takuuvarmasti (okei just nyt vain 80-prosenttisesti, heh) piiloonJuice Beauty Phyto-Pigments Perfecting Concealer -peiteaineella. Sävyt ovat samat kuin meikkivoiteissa eli valinta on helppo. Ei kannata valita liian vaaleaa tuotetta, sillä peiteaine taittaa aavistuksen valoa eli näyttää helposti liian vaalealta. Tuote kannattaa myös lämmittää ensin kunnolla kämmenellä, jotta aluksi kuivalta tuntuva koostumus notkistuu.

jb-6-768x1024.jpg
jb-kollaasi-2-1024x391.jpg

Juice Beauty Phyto-Pigments Last Looks Blush sävyissä Seashell ja Peony sekä Juice Beauty Phyto-Pigments Flash Luminizersävyissä Golden-Bronze ja Cream-Marigold

Jos minun pitää valita vain yksi meikkituote, se on poskipuna. Ilman sitä näytän tällä hetkellä elottomalta. Käytän nykyään vain voidemaisia poskipunia, joiden antama lopputulos on kuivilla poskillani puuterisia tuotteita kauniimpi. Juice Beauty Phyto-Pigments Last Looks Blushon voidemainen poskipuna, joka sopii myös huulille. Oma ehdoton suosikkini onJuice Beauty Phyto-Pigments Flash Luminizer -korostuspuikko, jossa on kaksi tuotetta samassa: poskipuna (tai aurinkopuuteri) ja hohtovoide. Kuvassa minulla on käytössä sävy Cream-Marigold, mutta luomille sipaisin kevyesti Golden-Bronzen tummempaa sävyä.

Pieni varoitus: Jos otat tämän tuotteen mukaan kuumiin olosuhteisiin, säilytä sitä jääkaapissa. Korostuspuikko oli minulla mukana viime kesänä Palm Springsissä, jossa lämpötila nousi lähelle viittäkymmentä. Korostuspuikko tuntui kuitenkin pehmenevän huomattavasti jo Los Angelesin normaalikesälämpötiloissa. Palm Springsissä väänsin puikkoa liian paljon näkyviin ja pehmenneenä se katkesi. Se on edelleen käyttäkelpoinen, mutta tipahtelee hylsystä ärsyttävästi.

jb-kollaasi-1024x445.jpg

Juice Beautylla on todella kivat huulikiillot, mutta itse käytän aina huulipunaa. Ensimmäisessä ja viimeisessä kuvassa olen käyttänyt suosikkiani eli hieman kuultavaa jumbokynää.Juice Beauty Phyto-Pigments Luminous Lip Crayon sävy Laguna on aavistuksen kylmä beige (verkkokaupan kuva näyttää todellista punaisemmalta). Oikealla on kynien punaisin ja tummin sävy Zuma, joka on kirsikkainen punainen. Ei siis ihan klassinen ranskatarlook, vaan tässäkin tyylissä on aavistus Kalifornian lämpöä. Keskellä on peittävämpi, kermainen huulipunaJuice Beauty Phyto-Pigments Satin Lip Cream sävyssä Blush.

Raskaana ollessani herkistyin muuten täysin synteettisten sarjojen huulipunille. Mitä punaisempi sävy oli, sen pahemmat allergiaoireeni olivat – huulet turposivat, niitä kihelmöi ja kurkkua kutitti. Siirryin raskauden myötä sekakäyttäjästä täysin luonnonkosmetiikkaan myös meikeissä ripsiväriä lukuunottamatta.Juice Beauty Phyto-Pigments Ultra-Natural Mascara -ripsiväri on mielestäni hyvä. Pidän harjasta ja ripsivärin koostumuksesta. Minulla on kuitenkin niin rasvoittuvat luomet, ettei minulla pysy sotkematta edes synteettinen vedenkestävä ripsiväri. Siksi olen vannoitunut 38°-ripsareiden käyttäjä. Heti, kun sellainen kehitetään luonnonkometiikan puolelle, minusta tulee luottoasiakas. Terveisiä siis Gwynethille. Olen valmis tulemaan kehittelyavuksi!

Naturellesta kannattaa pyytää rohkeasti apua oikeiden sävyjen valintaan, vaikka et pääsisi paikan päälle Bulevardin liikkeeseen vaan hoitaisit meikkiostokset täysin netin kautta. Asiakaspalvelu voi auttaa esimerkiksi valokuvan ja aiemmin käyttämäsi meikkivoiteen tietojen avulla.

Kalifornialainen surffilook on näemmä täysin mahdollinen saavuttaa keskellä Suomen talvea. Tarvitaan vain kirkasvalolamppu ja törkeän hyvät meikit.

Huom. Saimme juuri Naturellelta alekoodin lukijoillemme! Koodilla UUSIMUUSA15 saat 15 % alennuksen Naturellen verkkokaupassa sekä kivijalkamyymälässä, voimassa 28.1. asti. Etukoodi ei koske Mahalo-, Nuori-, Kypris- tai Vintner’s Daughter -tuotesarjoja, eikä lahjakortteja.

Teksti ja kuvat: Emmi-Liia Sjöholm