3 erilaista marraskuun iltaa, 3 erilaista punkkua

punkut.jpg

Marraskuu, punkkuhammasta kolottaa. Wannabe-sommelier Kolu ei tällä kertaa parita viiniä ruokaan, vaan tilanteeseen. Millainen ilta, sellainen pullo! Haluat vain sytyttää kynttilät, hautautua viltin alle ja katsella Netflixiä. Teetä? Höps! Tarvitset pehmeän, mutta sopivan raikkaan punaviinin, joka ei kaipaa seurakseen ruokaa eikä läväytä tuhtiudellaan tajua kankaalle.

The Velvet Devil Merlot (14,98 €) Amerikkalainen Charles Smith on rokkistara viinintekijöiden joukossa. Mies tunnetaan pöyheästä kasarihevarikiharapilvestään sekä mainioista viineistään, jotka tunnistaa Smitheiksi jo etiketeistä. The Velvet Devil Merlot on nimensä mukaisesti samettinen pirulainen, joka soljuu kurkusta alas suorastaan petollisen pehmeästi. Tarkkana siellä sohvalla...!

Perjantai! Mutta ei jaksa lähteä ulos. Onneksi olet neuvokas: et joudu itse lähtemään viimaan, kun kutsut kaverit luoksesi pelaamaan lautapelejä ja syömään pizzaa.

Ruffino Chianti(10,48 €) Ai sanoiko joku pizza? Marssi Alkossa suosiolla Italia-hyllylle kiertämättä Chilen ja Ranskan kautta. Chianti on klassinen valinta pizzalle ja tomaattisille pastoille, sillä Sangiovese-rypäleiden hapokkuus pärjää mainiosti tomaattikastikkeelle. Ruffinon chianti on turvallinen valinta: maultaan klassinen ja hinta-laatu-suhteeltaan hyvä luottopullo! Fun fact: chianti lausutaan kianti. Ei siis tsianti. Nyt tiedät.

punaviinit-2-of-2
punaviinit-2-of-2

Sataa vettä, bussipysäkillä on kylmä, aamulla on pimeää, illalla on pimeää ja maailma tuntuu julmalta. Sinun tekee mieli hemmotella itseäsi aistinautinnoilla - onneksi joulusuklaat ovat saapuneet lähikauppaan.

Churchill Reserve Port(7,99 € / 0,20 l) Ken ei ole maistanut portviiniä ja suklaata yhdessä, ei ole elänyt. Churchill Reserve Port on hyvä ensiaskel portviinien maailmaan - pienessä pullossa myytävä viini maksaa alle kympin ja on makuprofiililtaan helposti lähestyttävä. Kokeile tumman suklaan, suklaaleivonnaisten ja suklaatryffeleiden kanssa. Jos et ole suklaan ystävä (miten niin et ole?!), on portviini mainio kumppani myös suolaisille juustoille. Port on makea, väkevöity viini, joten sitä tarjoillaan yleensä tavanomaista pienempi annos, noin 8 cl.

Teksti: Eeva Kolu Kuvat: Eeva Kolu