Syksy ja putoilevat (muoti)lehdet

Yhteistyössä Stockmann

Jotain hassua siinä on, että syksyisin kun luonto kuolee, ihmisellä puolestaan herää tarve luoda nahkansa uudestaan. Sitä alkaa katsella työväenopiston kursseja sillä silmällä. Jokin uusi harrastus olisi kiva, keramiikkaa, pilatesta tai espanjan kielikurssi kenties? Kuntosalien ja tanssikoulujen tarjonta alkaa taas kiinnostaa, tekee mieli luoda uusia rutiineja. Paperikaupasta haetaan uusi kalenteri tai muistivihko, uusille ideoille tietysti... ja toisaalta syksyllä tekee aina mieli myös organisoida - omia ajatuksia, suunnitelmia, työskentelytapoja.

stockamag-2-of-4-1.jpg

Ehkä tämä kaikki on perua siitä, kun lapsena kesäloman lopuksi haettiin Tiimarista uudet kynät ja pyyhekumit penaaliin. Usein täysin uudet kouluvaatteetkin, koska ainakin meikäläisellä oli tapana venähtää kesän aikana senttikaupalla. Minulle syksyyn liittyy edelleen se, että mielenkiinto pukeutumista kohtaan herää uudestaan. Siksi tämä viikko Uudessa Muusassa on omistettu syystyyli-inspiraatiolle. Siinä missä kesällä liehun pellavissa ja sandaaleissa päivästä toiseen, syksyllä värit ja materiaalit ja niiden yhdisteleminen alkaa taas kiinnostaa. Kesävaatteiden on oikeastaan tarkoitus olla mahdollisimman huomaamattomia, olla tulematta minun, luonnon, vapauden ja sen sellaisen väliin. Syksyllä haen päinvastaista - vaatteiden täytyy seistä minun ja maailman välissä. Luoda olemukseeni uudenlaista ryhtiä, joskus työtilanteissa auttaa luomaan tilanteeseen sopiva rooli. Ja toisinaan olla jotain pehmeää ja lämmintä minun ja pimeyden, sateen ja viiman välissä.

stockamag-1-of-2.jpg

Joka syksy varaan yhden kiireettömän aamupäivän vuosittaiselle traditiolleni. Käyn kiskalla hakemassa pinon muotilehtien syyskuun numeroita. Ne ovat yleensä vuoden paksuimmat  - ja tärkeimmät. Se, kuka pääsee minkäkin lehden kansikasvoksi syyskuun numeroon on spekulaation aihe muotimaailmassa jo monta kuukautta aikaisemmin. (Olettehan katsoneet mainion, valaisevan dokumentin The September Issue, joka kertoo USA:n Voguen syyskuun numeron tekemisestä?) Kannan pinkan kotisohvalle tai kahvilan nurkkapöytään. Tilaan talon isoimman kahvin ja croissantin ja uppoudun moneksi tunniksi kiiltävien sivujen maailmaan. Pohdin, millainen nainen sitä tänä syksynä olisi. Sama kuin aina ennenkin, mutta kuitenkin… kenties sellainen, joka harrastaa hiilipiirrustusta ja pukee neuleen alle silkkipaidan?

stockamag-1-of-4.jpg

Huomenna syyslehtien pinkkaan liittyy uusi tulokas ja - hyviä uutisia - vieläpä ilmainen sellainen. Stockmann lanseeraa nimittäin huomenna oman aikakauslehtensä Stockmann Magazinen. Kyseessä ei ole perinteinen tuotekatalogi, vaan ihan kunnon lukupaketti muotikuvineen, ruoka- ja sisustusjuttuineen sekä haastatteluineen. Bongasin tekijätiimistä monia aikakauslehdistä tuttuja nimiä.  (Tästä joudun tosin lähettämään närkästyneen lukijapalautteen, että toimitustiimi oli unohtanut lisätä tämän herran puhelinnumeron juttuun.)

Lehti ilmestyy siis huomenna 13.9. ja sen voi hakea mistä tahansa Stockmann-tavaratalosta. Käypä ihmeessä nappaamassa ilmaista syysinspiraatiota mukaasi.

Tyylisyksy starttaa Stockalla samana päivänä - Helsingin tavaratalossa nähdään huomenna 13.9. Sofia Oksasen stailaama muotinäytös klo 17, 18 ja 19. Nähdään siellä - ja jos et pääse paikalle, tunnelmia luvassa myöhemmin.

Inspiroivaa syysviikkoa!

Vihreä neuletakki Minimum 79,90 e (kanta-asiakastarjouksessa 63,90)Pusero Mango 35,99 eHousut Max&Co 149 eLaukku See by Chloé 279 eTennarit Filippa K 200 e Roosa villahuivi A+More 59,90 ePuuterinvärinen neule Selected Femme 49,99 eLoaferit Hudson 159 e(kaikki Stockmann)

Teksti: Eeva Kolu Kuvat: Mikko Rasila